Anders Jørgensen

Byrådskandidat i Vejen Kommune

Hvad vil jeg

26. juli 2021

Vi skal skabe en kommune, der skiller sig ud for det gode. Vi har vores styrker og svagheder. Vi kan ikke være gode til det hele. Vi skal have områder, hvor vi ligger i toppen og andre hvor en mere gennemsnitlig placering er acceptabel.

I toppen:

Skolerne skal være blandt de bedste til at skabe trivsel og løfte elevernes læring. På den første skoledag er børnene glade og venter spændt på at lære noget og møde deres klassekammerater, det skal de også på de andre skole dage. Børn skal trives i skolen og samtidig lære noget, så de bliver parate til at tage den uddannelse de ønsker. Den skole, jeg vil ønske, jeg selv havde gået i.

Blandt de bedste til at flytte borgere fra passiv til aktiv forsørgelse. Det er skidt for den enkelte at stå uden for arbejdsmarkedet og dyrt for kommunen. En hver borger der bliver hjulpet til aktiv forsørgelse, får det bedre og kommunen sparer penge, der kan bruges til andre gode tiltag. En situation hvor både borgeren og kommunen vinder.

En miljø- og klimabevist kommune. Vejen kommune er en landbrugskommune med meget skov og mange flotte naturområder. Det skal vi værne om og skabe muligheder, hvor både natur og landbrug kan udvikle sig. Vi skal tænke klima ind i kommunens beslutninger.

Vi skal have nogle erhvervs muligheder, der styrker og trækker virksomheder og iværksættere til fordi de ikke findes bedre andre steder.